Tuesday, July 28, 2009

AJK penaja Alumni SK Bandar Pusat ditubuhkan


Baru-baru ini AJK penaja Alumni SK Bandar Pusat telah ditubuhkan. Mesyuarat yang dihadiri oleh 13 orang bekas pelajar SK Bandar Pusat telah melantik Sdr Musaniff bin Haji Abd Rahman sebagai Pengerusi Penaja Alumni SK Bandar Pusat.

Manakala Puan Asramawati bt Tahir dan Sdr Mohd Shariman bin Hashim telah dilantik sebagai Setiausaha dan Bendahari. Sepuluh orang terdiri dari lima orang lelaki dan lima orang perempuan telah di lantik sebagai Ahli Jawatankuasa.

Menurut Sdr Musaniff, AJK penaja dengan dibantu oleh bekas pelajar yang lain akan mengadakan pertemuan semua bekas-bekas pelajar pada suatu tarikh yang sesuai. Dalam pertemuan itu juga semua guru yang pernah mengajar di SK Bandar Pusat akan turut juga diundang.

SK Bandar Pusat mula dibuka pada sekitar tahun 1973. Manakala Guru Besar yang pertama ialah Cikgu Mohd Said bin Ngah.

Sebagai Pengerusi Penaja Alumni SK Bandar Pusat juga sebagai Yang Dipertua PIBG SK Bandar Pusat sesi 2009/2011, Sdr Musaniff amat berharap agar hasrat mengadakan pertemuan semua bekas pelajar dan guru-guru dapat diadakan akan menjadi kenyataan pada tahun ini juga.

Kepada semua bekas pelajar dipelawa untuk menyertai Alumni SK Bandar Pusat. Penubuhan Alumni SK Bandar Pusat secara rasmi akan diadakan sebelum dari tarikh pertemuan semua bekas-bekas pelajar, ujar Sdr Musaniff.

Sila hubungi Setiausaha melalui 0199277038 atau Pengerusi melalui 0199378487, untuk maklum balas. Insyallah dalam masa yang terdekat ini, kegiatan dan aktiviti juga maklumat Alumni SK Bandar Pusat boleh diikuti melalui laman sesawangnya sendiri. Namun buat sementara waktu berita-berita mengenai Alumni SK Bandar Pusat ini boleh diikuti melalui blog ini.

No comments: