Wednesday, April 8, 2009

Latar Belakang Dan Khasiat Air Gau

Latar Belakang

Air minuman yang mempunyi bahan galian/mineral ini telah ditemui lebih kurang 20 tahun yang lalu oleh Tuan Guru Hj. Mohd Baqi Othman, disuatu sumber air di Temerloh, Pahang.
Air ini telah diuji oleh MARDI utk mengetahui khasiat dan zatnya,keracunan dan bahayanya.Hasil uji menunjukkan air ini mengandungi ketumpatan serta kandungan bahan galian yang menyerupai air Zam-Zam.
Air ini juga telah didoakan oleh beberapa tuan guru seperti Prof. Dato’DR Harun Din, Tuan Guru Haji Abdullah Lubuk Tapah dan Tuan Guru Hj.Mohd Baqi Othman sendiri.

Feadah dan Khasiat

Air ini mempunyai khasiat dari segi Rohani dan Jasmani dan sesuai diminum oleh setiap lapisan umur
Dari segi Jasmani, dengan izin Allah swt, dan dari pengalaman mereka yang telah meminumnya air ini dapat menjadi penawar

1. membantu dan meningkatkan
* Penyerapan nutrien dan mineral oleh badan
* Stamina Badan
* Kecekapan mengangkut Oksigen
2. Membina dan Menguatkan
* Gigi dan Tulang
* Hemoglobin dalam sel darah Merah
1. Membersih
* Melancarkan sistem/organ penghadaman
* Melancarkan Sistem / Organ kumbahan
* Membersih kandungan darah dalam badan
Dari segi Rohani pulak dengan usaha dan ikhtiar melalui Doa Tuan Guru, air ini Insya-Allah dapat:
* Melegakan Penyakit Darah Gemuruh
* Menjadi penerang Hati
* Melegakan Perasaan Takut
* Dll
Harga dan Pasaran
Air ini sudah lama di pasaran dan sudah pun dipasarkan ke Singapore tetapi masih ramai rakyat Malaysia tidak mengenalinya
Terdapat dalam saiz
i. 500ml =
ii. 1500ML =
iii. 18.9LITER (5GELEN)
Khasiat Air Gau

Meneutrakan kadar asid dalam badan,sebagai sumber merawat penyakit
*Ph beralkali sebagai penjana tenaga
* Mengurangkan tekanan darah tinggi
* Mengurangkan kadar gula dalam darah
* Menambah hemoglobin sel darah merah
* Meningkatkan kecergasan badan
* Mencergaskan minda
* Memulihkan tenaga
~ airgau.wordpress.com

Monday, April 6, 2009

Tujuh Empat Kosong Sembilan ,angka keramat

Sekarang baru pukul 10.10 malam, penduduk di Bkt Gantang, Bkt Selambau dan Batang Ai tidak sabar menunggu menjelangnya esok pagi. Kerana esok pagi mereka akan menunaikan tanggungjawab mereka sebagai pemilih berdaftar. Sebagai pemilih berdaftar sudah barang tentu mereka akan merasa terhina sekiranya pemimpin mereka dicampuri urusan memilih oleh orang lain. Oleh itu setiap pemilih yang berdaftar pastikan jika terdapat sahaja orang yang tidak dikenali atau diragui maka ambil tindakan sepatutnya. Laporkan kepada pihak berwajib, kita tidak boleh biarkan mereka yang tidak sepatutnya turut sama menyebok,tumpang semangkuk dalam urusan pengundian kali ini dan seterusnya.

Kami baru balik dari melihat suasana kempen di Bkt Gantang. Beberapa perkara yang kami dapat dan dinukilkan untuk tatapan kita bersama.

Pertama, poster calon PR Mohamad Nizar Jamaluddin jauh lebih berseri dan mesra berbanding calon BN Ismail Sapian.

Kedua, terdapat poster calon PR di kaunter bayaran kedai orang cina di Pekan Sepetang tetapi tidak bagi calon BN.

Ketiga, terdapat orang India yang sanggup berkempen dan memastikan pengundi India di kampongnya mengundi bulan dengan secara sukarela. Orang India ini sempat kami temui di Kg Air Putih, sambil bersembang beliau sempat mencongak gerakkan yang bakal dia buat pada hari mengundi. Beliau berkata pukul empat pagi kena bangun untuk memastikan urusan menggangkut pengundi pada esok dapat berjalan dengan baik.

Keempat, terdapat sebuah kampong yang telah 51 tahun tidak pernah melihat poster atau lambang bulan di kampongnya. Tetapi pada tiga hari lepas calon PR Mohamad Nizar telah mengadakan majlis dialog di kampong tersebut, Bukan sahaja kampong tersebut pertama kalinya dikibarkan bendera dan poster bulan malah hampir 20 orang telah menyerah borang keahlian menyertai PAS kepada Mohamad Nizar.

Kalaulah Pilihanraya Kecil P 059 Bukit Gantang adalah medan pungutan suara rakyat menolak perlantikkan DS Najib sebagai PM dan suara rakyat juga mahukan penentuan Parti Memerintah serta perlantikkan MBnya hendaklah dikembalikan kepada rakyat maka CONPAW meramalkan calon PR Mohamad Nizar Jamaluddin akan memenangi PRK P 059 Bukit Gantang dengan majoriti 7409. Iaitu sempena 7 April 2009. Tak percaya?