Monday, May 31, 2010

SYAHID MENENTANG ISRAIL


Setiap orang ISLAM wajib menentang kezaliman. Dan diatas runtuhnya kezaliman itu wajib ditegakkan keadilan.

Apa yang dimaksud ialah semua kezaliman, termasuk kepada rakyat Negara luar atau Negara rakyat sendiri.

Misi bantuan keamanan yang dibawa melalui sebuah kapal turki yang didalamnya membawa beberapa orang NGO keamanan dipelbagai Negara di dunia termasuk rakyat Malaysia, Indonesia, Turki dan lain-lain telah diserang oleh pihak Komando Israil secara menembak rambang. Diberitakan 10 orang telah Syahid dan ramai yang cedera.

Pihak misi bantuan NGO sedunia mendapat maklumat bahawa Israil mendakwa serangan yang dilakukan oleh mereka adalah kerana kapal misi bantuan NGO sedunia membawa bersama pejuang Palestin dan telah memulakan serangan terlebih dahulu.

Berita ini telah disangkal sekeras-kerasnya oleh wakil misi bantuan NGO sedunia. Apa yang mereka bahawa hanyalah ubat-ubatan, alat pendidikan dan bahan binaan. Dakwa Israil adalah pembohongan besar. Menurut wakil misi bantuan NGO sedunia mereka yang berada didalam kapal mempunyai semangat yang gigih dan jitu untuk meneruskan misi bantuan ini ke GAZA. Tambahan wakil misi kapal merek di tembak dipengairan antarabangsa.

Marilah kita sama-sama berdoa dan bermunajat kepada ALLAH untuk Berjayanya misi ini…Alfatihah untuk semua syuhada dan pejuang ISLAM>

No comments: