Friday, September 4, 2009

Majlis Titisan Ilmu SKBP 2009 amat bermakna


Sekolah Kebangsaan Bandar Pusat hari ini mengadakan Majlis Titisan Ilmu. Bermula dengan ceramah motivasi oleh En Mohd Nazri bin Mohd Nor pensyarah UiTM Jengka bertajuk strategi terakhir menghadapi peperiksaan amat menarik minat pelajar, guru dan ibubapa yang hadir.

Selain Guru Besar yang menyampaikan ucapan, wakil guru,wakil murid dan wakil ibubapa juga diberi peluang.

Hasrat SKBP pada tahun ini agar dapat mencapai bilangan 20 atau lebih orang pelajar meraih 5A dalam keputusan UPSR 2009, ujar Guru Besar. Hasrat ini di kongsi bersama oleh YDP PIBG, AJK PIBG, ibubapa dan guru-guru.

Seramai 90 calon di SKBP yang akan menduduki peperiksaan UPSR pada 8hb,9hb dan 10hb September 2009 ini.

Majlis Titisan Ilmu ialah satu majlis halal menghalalkan , maaf memaafkan diantara pelajar, ibubapa dan guru. Ini bermakna 90 orang pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan UPSR akan datang telah dihalalkan ilmu yang dicurahkan oleh guru-guru kepada mereka. Manakala ibubapa turut mengucapkan terima kasih diatas pengorbanan yang diberikan oleh guru. Justeru itu guru menyambut dengan ucapan kami halalkan, terima kasih dan memohon maaf sekiranya terdapat apa-apa kekasaran yang pernah mereka lakukan.

Di akhir majlis, pelajar bersalama-salaman dengan semua guru dan ibubapa penjaga dan suasana ketika itu menjadi syahdu dengan tangisan pelajar,ibubapa serta guru dan mempamirkan kemesraan.

Media Guai mengambil kesempatan mengucapkan salam Ramadhan dan selamat menghadapai peperiksaan UPSR kepada semua calon seluruh negara dan di doakan agar kejayaan yang cemerlang bakal diperolehi.

No comments: