Wednesday, May 13, 2009

Sah, Dato Zamry memilih jalan sebagai perempuan untuk menjadi MB Perak

Rakyat baru-baru ini seolah-olah boleh mengukir senyuman lebar apabila Mahkamah Tinggi memutuskan DS Nizar sebagai MB Perak yang sah.

Tetapi Dato Zamry serta konco-konconya telah mengeruhkan suasana itu. Permohonan penangguhan Dato Zamry atas keputusan Mahkamah Tinggi mengistiharkan DS Nizar sebagai MB Perak yang sah menampakkan bahawa beliau adalah seorang yang tidak demokratik dan mementingkan kuasa. Slogan yang dilaungkan oleh PM DS Najib, rakyat didahulukan prestasi diutamakan telah tidak mendapat tempat dalam hati BN / UMNO Perak.

Kita tahu dan semua orang tahu bahawa pembubaran Dewan Undangan Negeri Perak adalah jalan yang terbaik menyelesaikan kemelut di Negeri Perak. Pilihanraya adalah merupakan satu cara mendapatkan mandat rakyat. PR sebenarnya tidak semestinya menang dalam pilihanraya itu begitu juga dengan BN. Sama-sama mempunyai peluang.

Ayuh Dato Zamry, marilah kita sama-sama selesaikan kemelut politik di Negeri Perak ini dengan berbekalkan slogan ,rakyat didahulukan maka permohonan pembubaran Dewan Undangan Negeri Perak kepada Tuanku Sultan perlu dilakukan sekarang. Sekelian Rakyat Perak sudah pastinya merakamkan ucapan terima kasih atas daya usaha Dato Zamry bersetuju dengan cadangan membubarkan Dewan Undangan Negeri Perak ini.

No comments: