Wednesday, September 15, 2010

Orang muda Geng Kita : Diterjemah di Felda Tementi
Moto “ Orang Muda Geng Kita “ bukan omongan kosong. Di Felda Tementi, Bera Ahli Jawatankuasa Pemuda UPU Felda Tementi telah menganjurkan Jamuan Hari Raya bermula jam 9.30 malam hingga 11.00 malam. Kehadiran tetamu dari pelbagai lapisan masyarakat amat menggalakkan. Terutama golongan muda.

Majlis tersebut juga diserikan dengan kehadiran YDP PAS Kawasan Bera Ust Sulaiman, TYDP PAS Kawasan Bera Sdr Musaniff , Ketua Dewan Pemuda PAS Kawasan Bera Sdr Shahrul dan Ketua Penerangan PAS Bera Ust Yusuf.

Para golongan muda diperingatkan agar mengambil peluang mendaftar sebagai pemilih, terutama mereka yang lahir pada atau sebelum bulan Ogos 1989. Mereka ini telah layak mendaftar sebagai pemilih.

Menjelang PRU 13 yang akan datang, golongan muda diseru agar memilih parti yang pemimpinnya berjiwa rakyat, tidak mementing diri serta kroni, berlaku adil kepada semua bangsa dan berkebajikan. Untuk itu rakyat termasuk golongan muda perlu membuat perubahan secara besar-besaran dan sederap samada di kawasan Felda, Pinggir Bandar, Bandar dan kampong tradisi.

Menyentuh mengenai isu peneroka Kemahang 3 menang saman keatas FELDA berkaitan isu grading perahan sawit. Perkara yang sama akan dibuat di Felda gugusan Bera ini. Badan penyelaras telah dibentuk dan peneroka di Felda gugusan Bera perlu berkerjasama serta berani meneruskan perjuangan menuntut keadilan berkaitan isu grading perahan sawit berserta kemungkinan satu isu baru yang akan dikemukakan ke mahkamah sebelum akhir tahun ini.