Wednesday, June 17, 2009

ISU KERAJAAN PERPADUAN DIPERBESARKAN UMNO/BN

Salam bersua kembali, lama tak berjumpa (hampir 20 hari ) bukan merajuk tetapi sibuk dengan tugas harian.

Pada mulanya malas sangat hendak ambil bahagian dalam isu Kerajaan Perpaduan tetapi apabila akhbar perdana termasuk sinar memainkan isu ini bertali arus MG pun nak tumpang sekaki.

Bagi MG isu Kerajaan Perpaduan yang pada asalnya hanya lontaran idea oleh Presiden PAS sebelum berlakunya Muktamar Pusat kali ke 55. Semasa Muktamar hampir berlangsung maka PM DS Najib mengambil bahagian dalam akhbar mengutarakan isu Kerajaan Perpaduan ini, walaupun sebenarnya tidak menjadi isu di kalangan pimpinan dan ahli PAS.

Kali kedua isu ini di uar-uarkan oleh TPM TS Mahyudin dan yang ketiga ialah oleh PM DS Najib pada hari ini.

MG melihat PM dan TPM ingin menggunakan isu ini untuk menutup beberapa isu yang UMNO/BN tidak boleh tutup selama ini, iaitu

a. Rampasan kuasa pemerintahan Negeri Perak yang melibatkan perlantikkan MB dan Speaker dari BN
b. Kehadiran ramai anggota polis (beruniform,awam,bersenjata?) dalam dewan persidangan Dewan Undangan Negeri Perak semasa rampasan kuasa berlaku.
c. PPSMI sehingga membawa kepada cadangan mewajibkan lulus matapelajaran Bahasa Inggeris serta menghadkan 10 matapelajaran sahaja dalam peperiksaan SPM.
d. Slogan 1 Malaysia……?
e. Mulai hari dilantik sebagai PM sehingga hari ini, DS Najib gagal menunjukkan prestasi yang memberangsangkan.
f. Di dalam kepala PM DS Najib hanyalah FELDA, macamlah FELDA adalah segala-galanya.

Rakyat perlu melihat dan mengenalpasti awal kemana sebenarnya BN/UMNO nak bawa kita? Apa guna kalau dapat wang banyak kalau dengan jalan salah serta menzalimi orang lain. Atau menjadikan kita lupa diri bahawa kita ini akan dihisab oleh Allah swt. Juga kita lupa akan akhlak anak-anak,isteri serta suami kita yang telah dirosakkan. Bertindak sebelum terlambat.